Case Inlet Retreat, Washington DC

With Case Inlet, this "weekend" retreat sits at the intersection of a meadow and the forest edge, with an expansive view of Washington’s Puget Sound, northwest. Case Inlet Retreat,Washington - as seen on PARIDEOThe architecture capitalizes on its precise boundary position in the landscape to reveal the interrelationships as one moves through the home.
The arrival is informal, and it establishes the sense of discovery that’s present throughout the project. Case Inlet Retreat,Washington - entrance - as seen on PARIDEOThe variety of experiences to be had in small spaces is really exciting, said Jeremy Bitterman, the architect. The more compressed and darker entry area reminds the forest's beauty.Case Inlet Retreat,Washington - living room - as seen on PARIDEOCase Inlet Retreat,Washington - living room details - as seen on PARIDEO
By playing with the amount of solid walls and glazed walls, the architect has developed a tenuous sense of a shelter. One feels protected even if exposed in these spaces.Case Inlet Retreat,Washington - bedroom - as seen on PARIDEOCase Inlet Retreat,Washington - bathroom - as seen on PARIDEOConception: Jeremy Bitterman
Photo credits & copyrights: MW|Works Architecture+Design

Stay in touch with other decor ideas & design inspiration on our Insta parideo_design and Facebook Parideo.
With PARIDEO, our purpose is to make your ordinary, extraordinary!






Also in Blog

11 inspirations Salles de Bain | PARIDEO design durable
11 inspirations Salles de Bain

Qu'il s'agisse de prendre un bain ou une douche, autant que ce soit avec style. Trouvez le vôtre...

View full article →

In a Berliner apartment | Industrial architecture | PARIDEO design durable
Mixing Old and New !

Renovation of a Berlin apartment and converts it into a centerpiece for the home...

View full article →

Caterpillar House | by Feldman Architects | PARIDEO design durable
Majestic natural environment

Working with the goal of bridging a connection between the built environment and the majestic natural environment of the preserve, the house’s massing and overall logic integrate rather seamlessly into their context. 

View full article →